torstai 30. tammikuuta 2014

Oksentelua Osakassa

Teemme kyllä vielä jonkinmoisen päivityksen Thaimaasta jälkikäteen, koska siellä tapahtui niin paljon kaikkea. Nyt vaan on aika ollut kortilla eikä nettiin kaikkialla olla päästy :)


No mutta nyt sitte ollaa täällä Osakassa. Saavuttiin maanantai-iltana lentokentälle ja meitä tultiin noutamaan tiistai aamuna asuntolaamme. Oltiin niin väsyneitä ja suihkun tarpeessa ja kaikkee että alettiin pohtii satsausta lentokenttähotskuun mielummin kun että nukuttaisi lentokentän penkillä ja aamulla siitä suoraan seminaaritalolle. Marsittii lentokenttähotskuun ja siellä näytti niin hienolta että aateltii ettei paikka taia olla iha meiän kukkarolle. Päätettii kuitenkin kysästä hintoja koska kysyvähä ei tieltä eksy ! Oltiin niin epätoivoisia että taiettiin jopa mainita että olisimme tyytyväisiä yhteenkin sänkyyn (samassa sängyssä ja samalla peitollahan tässä ollaan 2 viikkoa muutenkin menty) :D Respan mies oli mukava ja antoi meille kahden hengen huoneen sillä ehdolla, että pidämme salaisuuden. No sehän passas meille ja huonehan oli kuin taivas thaikkujen jälkeen !

Lentokenttä hotsku<3

Tervetuloa japanilaiseen vessaan


No mutta alku ei tosiaan mennyt hyvin. Tytillä alkoi jo lentokenttähotskulla huonovointisuus. Saavuttiin seminaaritalolle ja päästiin omiin huoneisiimme. Sara ja Anu lähtivät saman tien piipahtamaan yliopistolla, koska siellä oli juuri alkamassa viimeinen campus tour. Sara ja Anu kävivät myös lounaalla koulun ruokalassa ja se oli kyllä mielenkiintoista. Sarpan lounas koostui misokeitosta, kipollisesta riisiä, jonka päällä oli 4 friteerattua kanapalaa, puolikas kananmuna ja noin 1 dl majoneesia (oikeesti wtf?!?!) ei auttanu vaikka sara yritti huutaa jo keittiönemännälle että riittää jo :D majoa vissii muutenkin tykätään täällä tunkee kaikkialle. Anu sai jonkinmoisen friteeratun myös? possunpihvin ja riisiä ja jotain soosia. Ihan maukkaita oli, mutta huhhuh kyllä on tuoreita kasviksia, salaattia, rahkaa, raejuustoo, lihaa ilman friteerausta ja riisiä vaikkapa täysjyväversiona jo kova ikävä !! Varsinkin thaikkujen jälkeen ku siellä meiän ruokavaliokin oli aika lomafiiliksellä kokoajan ;)

Tytti menossa Tytin ja Saran huoneeseen. Kaikille oli askarreltu tollaiset kivat nimikyltit :D




Anu kattelemassa ruokalistaa (täällä annoksista on tehty usein muoviset versiot)



Siinäpä se Sarpan annos


Sara yritti löytää jo thaikuista protskujauhetta ja etsintä jatkuu edelleen. Jollakin asuntolassamme kuitenkin näyttää sitä olevan joten nyt on selvitettävä mistä sitä saa !


Onneksi sentään maustamatonta ja rasvatonta jogurttia kaupoista löytyy kun rahkaa ja raikkua ei ole :)


No yliopistolta palattuamme Sarakin alkoi tuntea ettei kaikki ole ihan ok. Yöllä sitten sekä Sara että Tytti paleli ja tärisi kokoajan (ilmastointi oli 30 astetta) ja kuume nousi ja vessassa juostiin kilpaa, vatsakivut oli todella kovat! Tuskaa oli! Aamulla sitten kömmittiin alakertaan kysymään mitä tehdään kun ei päästä koululle pakollisiin tapaamisiin kuten esim. japanin kielen testiin (ihanko nyt muutenkaan siihen oltaisi mitää osattu kirjottaa). Asuntolamme työntekijät on aivan ihania ja huolehtivaisia! Ne mittas meiltä heti kuumeen ja sitähän oli 38,5, iskivät meiän selkään jotkut lämpötarrat ja passittivat sairaalaan yhen japanilaisen tytön kanssa. Sairaalassa ei ois todellakaan pystytty toimimaan ilman tyttöä. Kaikki oli japaniksi ja porukka ei ymmärtänyt englantia. Verikokeet otettiin ja joku maailman epämiellyttävin koe nenästä. Siiiis hyi että! Sairaanhoitaja siis tökki meitä jollai tikulla nenästä niin syvälle että tuntu että se meni kurkkuun asti! No mutta lääkäri totesi että meillä on joku virus. Saatiin 5 eri lääkettä ja niillä pitäs mennä ohi. Anu tuolla tutustuu kaikkiin ja kaikilla on niin mukavaa ja me täällä katkerina maataan sikiöasennossa. Ollaan ne “kaksi anun suomalaista sairasta ystävää ketkä oli sairaalassa”. No mutta kyllä me täältä vielä noustaan !!! Ja meistä kyllä pietään huolta. Nää on niin ihania nää japsit. Aamulla asuntolan naistyöntekijä tuli herättelee meitä, kyselee vointiamme ja mittaamaan kuumeen. Hän myös kysyi söisimmekö nuudelia jos hän valmistaisi sitä meille ja sehän passasi kun itse kauppaan emme päässeet. Ollaan katottu Putousta omassa huoneessamme ja alettu puhumaan Ymmi Hinaajan tavoin… kohta ollaankin varmaan “ne kaksi Anun suomalaista hullua kaveria”. Tänään oli energiaa jo sen verran että lähdimme itse hakemaan jogurttia alakerran jääkaapista. Tarkoituksena oli vain äkkiä hakea se ja juosta omaan huoneeseen syömään se etteivät muut ehdi nähdä meitä. Ei olla mikään hehkeä näky nyt sairaana ja Tyttikin oli ilman rintsikoita. No lopulta jouduttiin moneen esittelyyn ja juttelemaan ties kelle ja maistelemaan australialaisen tytön tekemiä pullia ym. Huuuuuh mikä ensivaikutelma varmaan annettiin.


Meidän sairaalareissu ois tyssänny heti ton japaninkielisen lomakkeen täyttämiseen ilman tyttöä, joka lähti meidän mukaan :D


Tyttö kirjoitti meille oikein omat ohjeet, jotta osaamme ottaa oikeat lääkkeet oikeaan aikaan :D


Aamupala jonka meille asuntolan työntekijät ystävällisesti valmistivat :)


Tää sairaus on ollu kyllä jotain ihan ennennäkemätöntä, mutta toivottavasti huomenna jo päästäs kouluun ja aletaan vallottaa tää mesta ! (todellakitodellakitodellakitodellaki) 

Ps. siirrettiin vanhasta tottumuksesta huoneemme futonit(patjat) yhteen

<3Tytti&Sara

(Anu tekee oman päivityksensä ku sillä varmaan vähä muutaki kerrottavaa "ku eihä me tässä teille voida niiksi kokemuksiksi muuttua. Ei tämä yhteiskunta toimi niin että kaikki vaan kokisivat kokoajan jotakin. Tytti saisi kokemuksia, Sara saisi kokemuksia, saamelaiset saisivat kokemuksia....")

Pps. lopetetaan tää Ymmi Hinaajan matkiminen kuha joku parempi löytyy tilalle

sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Aivot alakaa jo sullaa!

No huh hellettä!

Kiirettä on kyllä pukannu nii paljo, ettei olla keritty ees blogia päivittää: joka päivä täys auringonotto työpäivä rannalla ( n. 10.30-18.00), suihku ja aloeveran levitys, ruokapaikan etsiminen ja syöminen, muutamat muuttujat matkassa ja tietty niitten kaikkien turistikojujen ohi ei vaan voi kävellä.

NOH MITÄ MEILLE KUULUU?

Kiitos kysymästä, HYVÄÄ! Ollaan alun kulttuurishokin jälkeen täysin sopeuduttu huudeihin ja päästy täyteen lomafiilikseen.  Meidän yliopistosta ystävämme Anna ja hänen poikaystävänsä Vesku ovat olleet täällä jo viikon ennen meitä ja heidän ansiostaan ollaan todella päästy sisään kaikkiin meininkeihin. Ollaan muun muassa matkustettu tuktukilla vähän rauhallisemmalle Katabeachille, syöty hyvin erilaisissa ravintoloissa, juotu raikkaita drinkkejä ja hedelmä shakeja, käyty piitsipiknikillä, tutustuttu banglarodeen (kuuluisa bilekatu, jossa melko hullu meno), kuunneltu aivan mahtavaa livemusiikkia, shoppailtu jne.

Lisäksi ollaan jouduttu naurunalaiseksi uimarenkaittemme vuoksi, mitkä piti heti ekana päivänä ostaa,  makso mitä makso! (Tytti ja Sara valkkas kaupan suurimmat ja Anu tyyty hieman pienenmpään) Täällä muut ei oikeen oo tajunnu noitten vesilelujen arvoa, joten katukuvassa kolme naista jättiuimarenkaitten kanssa saa hymyn huulille. Perinteisin kysymys mitä meille huudellaan on: " ootteko menossa uimaan?.." juuu ei kun muutenvaan kannettaan näitä. Ollaan myös saatu muutama pikkulapsi vihreäksi kateudesta ja ylpeänä Saran sanoin tokastu, "nää on näitä isojen tyttöjen renkaita"

Toinen hassu juttu on se, että nukutaan kaikki kolme samassa pari sängyssä ja mikä pahinta, saman peiton alla... Ollaan päädytty kiertävään paikkajärjestykseen, jokainen kaksi yötä kerrallaan keskipaikalla. Jos joku kääntyy niin koko sänky heiluu ja luonnollisesti keskimmäinen saa tyytyä nukkumaan " tunnelissa", kun reunimmaiset pingottavat peittoa kilpaa. No sopu sijaa antaa! Ollaan myös erittäin sinut jo toistemme kanssa...kokoaikaisen aloeveran ja rasvojen levittelyn ja kuivattelun ansiosta tuntuu siltä, että jatkuvasti vilkkuu silmissä valkoinen pylly ja vanilijatötteröt!

Ruoka on HYVÄÄ ja halapaa! Tuoreista hedelmistä tehdyt sheikit ovat myös täydellisiä! Ilimat ovat olleet parhaat ja aika tuntuu hujahtavan! Tänään lähtivät Anna ja Vesku kohti Suomea, eli tästä lähtien ollaan vaan me kolome! Virallisesti viimeinen sidos Suomeen katkaistu! Kävipä mielessä jo tänään, että irttareita tekis mieli ja maitorahkaa olis saatava!

On ollut ihanaa huomata, ettei meidän päässä tosiaan pyöri mitään. Tänäänkin aikamme kuluksi puhuimme öö kieltä, ää kieltä jne ja hauskaa oli....meillä. Aivot alakaa kirjaimellisesti sullaa!!
Lopuks vielä kuvakimara!


Annan ja Veskun kanssa syömässä.

Ravun munia, tuolta keskeltä kurkkas joskus pikku rapu.

Sovituskoppi.

Springrolls! Parhaita!

Kata piitsillä!

 
Anu sumopainija.
 

Banglarode

Kuuluisat uimarenkaat, jotka saivat jäädä yökylään (säilytykseen) thaimaalaisten miesten luokse rannalle! Ei tartte huomenna kävellä piitsille naurunalaisena!

Katabeach, illalla.

Sarppa yrittäää muka pitää huolta kunnostaan, kävi muun muassa kysymässä lihaksikkaalta mieheltä rannalla että, " You look like you work out, what do you eat here in Thailand?"

Pineapple shake
 

 
 
Kuvia ja videoita luvassa lisää tulevaisuudessa, mikäli kiireeltämme ja aivojen sulamiselta keritään!
Suukkoja, Tytti, Anu ja Sara

 



tiistai 14. tammikuuta 2014

Paniikia Bangkokissa ja kaaosta Phuketissa!


Noniin nyt on viimeset itkut itketty ,hyvästelty läheiset ja lempiherkkuja joita jäädään kaipaamaan tankattu olan takaa. Matkaan lähdettiin kuitenkin innolla ja hyvillä mielin.  
 

Treffattiin lentokentällä jo ajoissa jotta kerkesimme vielä yhessä kriiseillä ja stressata kaikesta ja valkata sopivat matkanamit.

 


Huh mikä ensimmäinen päivä Phuketissa !
 Päivähän ei menny ihan niinkun strömsössä. Ensimmäinen vastoinkäyminen tuli kun Bangkokista lähtiessä juuri ennen koneeseen siirtymistä Tytti huomasi hukanneensa takkinsa. No siinä sitten ensin Tytti Saran kanssa lähti juoksemaan kenttää ympäri ja etsimään takkia tuloksetta. Seuraavalle etsintäkierrokselle lähti Anu mukaan ja takki löytyi ja koneeseenkin ehdittiin! Huh !

No sitten tämä kaikkein hauskin juttu. Taksikuski heittää meidät ennalta varattumme hostellin eteen. Kadulla on kyltti, jossa on hostellin nimi. Siinä hetki etsiskellään, että mistähän hitosta hostelliin mahdetaan päästä sisään kunnes selviää ettei moista hostellia ole edes olemassa !! JUUUUUUUUST ei nimittäin paljoo naurattanu. Onneks olimme ehtineet maksaa pelkän varausmaksun.

Eräs nainen lähti meitä auttamaan ja etsimään uutta yöpaikkaa. Pari tuntia hujahti ja muutamat hotellit kierrettiin. Raha olisi pitänyt olla käteisellä ja siitähän riemu vasta ratkesikin kun Tytti meni nostamaan koko summaa automaatilta ja koneppa ei antanutkaan rahoja. Siinä sitten soiteltiin pankkiin ja yritettiin kielimuurin kanssa asiaa selvitellä. Onni onnettomuudessa ja rahat tallessa ja yösijakin löytyi. Kaikesta huolimatta niiiin lämmin ja ranta upea!  (vapiskaa Suomessa) Ei vaihettais tätä mihinkään!
 
 
 

 

 

Vuorokauden ympäri valvonneina olimme aivan poikki. Lähdettiin kuitenkin naamanpesun kautta rantsulle ottamaan pikku päikkärit. Illalla järjestettiin pikku iltapalapiknik parvekkeella ja ajoissa nukkumaan. Huomenna sitten käristelläänkin koko päivä rantsulla :)

Suukkoja,
Tytti, Sara ja Anu