tiistai 25. helmikuuta 2014

Ruokaa, rauhaa ja rakkautta


Nyt tulee taas meikäläisen ruokapäivityksiä. Mutta minkäs sille voi, kun kolme kotsanmaikkaa on reissuun lähteny nii on maistettava kaikennäköstä mitä eteen tulee. 

Ruoka on myös suuri yhdistävä tekijä ja sen takia ollaan saatu hyviä ystäviä. Täällä ollessa on tullu leivottua jo neljä mutakakkua sekä banaanisuklaa muffineja. 


Tehtiin sitten foliosta vuoka, jotta saatiin mutakakku "uuniin". Huomatkaa, että täällä uunit näyttää enemmänkin mikroille ku millekkään uuneille.
Ja siinä se nyt!
Mutakakku ilahduttaa väsyneintäkin opiskelijaa. Asja valmiina käymään mutiaisen kimppuun.

Meiän seminaarihouse on kyllä yks ruokakulttuurien sekamelska ja täällä usein pääsee maistelemaan erilaisia ruokia ja herkkuja eri puolilta maailmaa. Täällä meillä järjestettiin tervetuliaispartyt ja meille tarjoiltiin jos jonkin näköstä syötävää ja maisteltavaa.
Päästiin tekemään ite sushia. 


Kaikennäköstä pientä suolasta ja makeeta.

Tytti ja Sara nauttimasta ilmasesta ruuasta!

Ei olla keretty ees täysin tutustua perinteiseen japanilaiseen ruokaan, sillä ollaan oltu kansainvälisemmällä asteella tän ruuan suhteen ja valmistettu mm. marokkolaisen Aabirin kanssa marokkolaista ruokaa, jota sitten yhdessä vedettiin sormin.








Viime sunnuntain kohokohta ja huipentuma oli köyhät ritarit, joita tarjoiltiin kera peanut butterin, suklaan, karamellisoitujen Banaanien, karamellisoitujen poppareitten, pähkinöiden sekä kontensoidun maidon kera. 




Ollaan myös saatu suuresti huomiota meiän "hirveen hyvännäkösistä ruuista", jotka käytännössä on usein kanaa ja kasviksia. Osalle porukasta ihan tommoset perus ruuat on ihan uus juttu sillä porukka täällä vetää oikeesti aamupalaksiki keksejä ja höttöleipää kera suklaalevitteen. Toivottavasti tässä tehään omalla hyvällä esimerkillä pientä valistyötä ihmisten ruokailutottumuksiin. Tai toivotaan ainakin niin. 



Tosin vastapainoks meiän terveellisyydelle vedetään sit paljon erilaisia paikallisia herkkuja jälkkäriks. 

Näihin ruokaisiin tunnelmiin lopetan tällä erää. Terveisin ruisleipää, salmikkia, kirpeitä pääkalloja, puurohiutaleita ja fazerin sinistä kaipaava Anu

Ps. Hyvää syntymäpäivää äiti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti